anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab to pospolita potrawa w Polsce ja najbardziej lubię tą wersję bez żadnych dodatków. Podawać x ziemniakami i surówka.

Kotlety schabowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety schabowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe
Schab umyć osuszyć i rozbić delikatnie przez woreczek. Czosnek przecisnąć przez praskę natrzeć schab. Posypać solą, pieprzem oraz wegeta. Każdy kotlet opruszyć mąką , następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz obtoczyć w bułce tartej. Smalec rozgrzać i smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron z każdej około 4 minuty.
Kotlety schabowe
Kotlety należy rozbijać przez woreczek.

Tagi:

tarta schab