Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Klasyczny niedzielny obiad.

Kotlety schabowe

Składniki:

Kotlety schabowe

 

  • 1 kg schab,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1,5 szklanki bułka tarta,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe
Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry, oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Następnie rozbić tłuczkiem kuchennym. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety panierować w roztrzepanym miotełką jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.