Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe króla LudwiczkaETAP 1:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. (jak komuś nie zostały kotlety)
ETAP 2:
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Majonez łączymy z ketchupem i łączymy z grzybami.
ETAP 3:
5. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym kawałku mięsa układamy sos z pieczarkami.
6. Wierch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 4:
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.