Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe króla LudwiczkaETAP 1:
![Kotlety schabowe króla Ludwiczka Kotlety schabowe króla Ludwiczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-krola-ludwiczka-563468.jpg)
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. (jak komuś nie zostały kotlety)
ETAP 2:
![Kotlety schabowe króla Ludwiczka Kotlety schabowe króla Ludwiczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-krola-ludwiczka-563469.jpg)
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Majonez łączymy z ketchupem i łączymy z grzybami.
ETAP 3:
![Kotlety schabowe króla Ludwiczka Kotlety schabowe króla Ludwiczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-krola-ludwiczka-563470.jpg)
5. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym kawałku mięsa układamy sos z pieczarkami.
6. Wierch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 4:
![Kotlety schabowe króla Ludwiczka Kotlety schabowe króla Ludwiczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-schabowe-krola-ludwiczka-563471.jpg)
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.