karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Kotlety schabowe słoneczne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kotlety schabowe w jajku.

Kotlety schabowe słoneczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe słoneczne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe słoneczne
Schab kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm i rozbijamy tłuczkiem. W wysokim talerzu rozmącamy jajka przyprawione solą i pieprzem. Do drugiego talerza wsypujemy mąkę żytnią razową. Rozbite kotlety przyprawiamy przyprawą do schabowych, następnie obtaczamy w mące, jajkach, ponownie mące. Tak opanierowane kotlety smażymy z obu stron na lekko złotawy kolor, po czym wylewamy jajka wprost na kotlety i ponownie obsmażamy z obu stron. Jajka związują się z panierką kotleta i nadają im słonecznego koloru.
Kotlety schabowe słoneczne
Mąka razowa do panierowania kotletów.
Kotlety schabowe słoneczne
Przyprawione kltlety schabowe.
Kotlety schabowe słoneczne
Smażone kotlety.
Kotlety schabowe słoneczne
Wylane jajka na smażonych kotletach.