Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne kotlety w chrupiącej panierce.

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5
Kotlety ze schabu umyć, a następnie rozbić dość cienko przy pomocy tłuczka. Każdy kotlet prószyć solą i pieprzem dość obficie. Jajko rozkłócić widelcem na talerzu, zanurzyć w nim kolejno kotlety, następnie wypanierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą w proporcji 1:1. Kotlety schabowe smażyć na złoto z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać np. z sałatką lub ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5
Kotlety cienko rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami.
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5
Mąkę wymieszać z bułką tartą w proporcji 1:1.
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce 5
Kotlety wypanierować w wymieszanej mące i bułce.

Tagi:

tarta schab