Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety schabowe w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane kotlety schabowe można upiec w piekarniku lub na patelni.

Kotlety schabowe w marynacie

Składniki:

Kotlety schabowe w marynacie

 

  • 1/2 ka schabu wieprzowego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 1/2 szkl oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 łyżka maggi w płynie
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w marynacie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na porcje, Do miski wlać oliwę, dodać przyprawę do gyrosa, ocet balsamiczny, chrzan utarty, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę maggi w płynie, sól, pieprz i pokrojoną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć pokrojone mięso, zamieszać, przykryć i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Następnie smażyć na grillu z obu stron, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą.