ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Kotlety schabowe w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjny schabowy jest ok. Ale te są inne i jest to bardzo smaczna alternatywa dla klasyka.

Kotlety schabowe w musztardzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety schabowe w musztardzie

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w musztardzie
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą. Na osobne talerzyki wsypujemy mąkę i bułkę tartą. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Kotlety smarujemy z obu stron musztardą i układamy jeden na drugim. Na samym początku panierujemy w mące starając się delikatnie wciskać ją w kotleta po obu stronach. Następnie kotlety lądują w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju bądź smalcu na złoty kolor. zdejmujemy do naczynia z pokrywką i zostawiamy chwilkę, aby mięso nam odpoczęło.
Kotlety schabowe w musztardzie
Smarujemy musztardą każdego kotleta i ukladamy jeden na drugim.
Kotlety schabowe w musztardzie
Opanierowane kotlety smażymy na złoty kolor po obu stronach.