Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3140]

Kotlety schabowe z boczniakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kotlety schabowe nadziewane boczniakami z porą w panierce z bułki tartej są bardzo smaczne i aromatyczne.

Kotlety schabowe z boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z boczniakami
Jajko wlać do miski, dodać 1/4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, roztrzepać widelcem. Kotlety umyć, osuszyć i rozbić przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Oprószyć pozostałą przyprawą uniwersalną i pieprzem. Umyte pod bieżącą wodą boczniaki osuszyć i pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki i razem z boczniakami podsmażyć na rozgrzanym maśle. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, ostudzić. Na przygotowane mięso włożyć porcję farszu, złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety schabowe z boczniakami
Pokrojone boczniaki i pora podsmażyć na maśle
Kotlety schabowe z boczniakami
Mięso rozbić na cienkie płaty oprószyć przyprawą i pieprzem
Kotlety schabowe z boczniakami
Ułożyć porcje farszu złożyć na pół spiąć wykałaczkami
Kotlety schabowe z boczniakami
Panierować i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju