Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z boczniakami
Jajko wlać do miski, dodać 1/4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, roztrzepać widelcem. Kotlety umyć, osuszyć i rozbić przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Oprószyć pozostałą przyprawą uniwersalną i pieprzem. Umyte pod bieżącą wodą boczniaki osuszyć i pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki i razem z boczniakami podsmażyć na rozgrzanym maśle. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, ostudzić. Na przygotowane mięso włożyć porcję farszu, złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
zbysiowa