Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z serem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kotlety schabowe nadziewane papryką, groszkiem i żółtym serem są bardzo smaczne i efektownie wyglądają.

Kotlety schabowe z serem i warzywami

Składniki:

Kotlety schabowe z serem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z serem i warzywami
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem na dość cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek żółtego sera, łyżkę osączonego z zalewy groszku i łyżkę pokrojonej w kostkę papryki. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Następnie obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i lekko dociskając obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.