Sposób przygotowania:
Sałatka z pokrzywą
Umyć sałatę lodową i porwać na kawałki. Umyć pałki selera naciowego, pomidory i paprykę. Wypestkować paprykę a następnie pokroić w słupki. Pomidory pokroić w ósemki a selera tak jak wygodnie. Wymieszać razem sałatę ósemki pomidora oraz seler. Dodać oskrobaną i pokrojona w kostkę biała rzodkiew. Delikatnie posolić, polać olejem rydzowym i przemieszać.
Umyć zieleninę czyli: lubczyk, szczypiorek i natkę młodej pietruszki. Lubczyk oraz szczypiorek posiekać a natkę młodej pietruszki dodać w całych listkach. Zerwać świeżą pokrzywę i przelać wrzącą wodą. Otrzepać i bardzo drobno posiekać.
Cała zieleninę dodać do sałatki. Dosypać również wymyte gorącą wodą ziarna konopi. Dołożyć pokrojony lub pokruszony - zależy od konsystencji ser gorgonzola. Polać jeszcze dodatkowa łyżką oleju rydzowego, popieprzyć i podawać.
Przed jedzeniem można przemieszać.
Smacznego.
Umyć zieleninę czyli: lubczyk, szczypiorek i natkę młodej pietruszki. Lubczyk oraz szczypiorek posiekać a natkę młodej pietruszki dodać w całych listkach. Zerwać świeżą pokrzywę i przelać wrzącą wodą. Otrzepać i bardzo drobno posiekać.
Cała zieleninę dodać do sałatki. Dosypać również wymyte gorącą wodą ziarna konopi. Dołożyć pokrojony lub pokruszony - zależy od konsystencji ser gorgonzola. Polać jeszcze dodatkowa łyżką oleju rydzowego, popieprzyć i podawać.
Przed jedzeniem można przemieszać.
Smacznego.