Sposób przygotowania:
Kotlety serowe wg monikaT83
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę osuszyć z zalewy, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę, dodać do sera. Cebulę i czosnek obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku, dodać do startego sera. Wbić jajko, dodać mąkę i śmietanę, doprawić do smaku ale ostrożnie z solą, ponieważ ser jest zazwyczaj jest dosyć słony. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Olej rozgrzać, z masy serowej formować kotlety i panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podczas smażenie delikatnie można łopatką spłaszczyć kotlet. Odsączyć na ręczniku papierowym, podawać z frytkami lub ziemniakami smażonymi oraz dowolną suróweczką. SMACZNEGO!