mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kotlety śledziowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotleciki śledziowe-można podawać z ziemniakami, jak również jeść z chlebem.

Kotlety śledziowe

Składniki:

Kotlety śledziowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety śledziowe
Śledzie moczymy, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule obieramy, drobno siekamy i szklimy na oleju. Śledzie osuszamy, przepuszczamy przez maszynkę razem z cebulą i osączoną fasolą. Masę następnie chwilę dusimy na małym ogniu, mieszając. Studzimy, wbijamy jajka, mieszamy wszystko razem. Doprawiamy do smaku przyprawami. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.