mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

kotlety szwajcarskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosty przepis na trochę inne kotlety:)

kotlety szwajcarskie.

Składniki:

kotlety szwajcarskie.

 

  • podwójna pierś kurczaka
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka mąki
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

kotlety szwajcarskie.
Mięso umyć i rozbić lekko drewnianym tłuczkiem, przekroić by uzyskać 4 duże, cienkie plastry mięsa. Każdy natrzeć solą i posypać pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Na każdym płacie położyć plaster żółtego sera i złożyć zapinając brzegi wykałaczką. Maczać kotlety najpierw w mące, potem w rozmąconym jajku a na koniec w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć każdy kotlet po 3 minuty z każdej strony, na koniec podsmażać jeszcze ze 4 minuty. Osuszyć na papierowym ręczniku. Smacznego!