Sposób przygotowania:
Kotlety tzw mielone
Bułkę układamy w miseczce i zalewamy mlekiem,zostawiamy aż zmięknie. Mięso przekładamy do miski, cebulę drobno siekamy (jeśli ktoś woli ścieramy na tarce o grubych oczkach) dodajemy jajko,drobno pokrajany czosnek i odciśniętą bułkę.Składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Z masy formujemy zgrabne kotleciki,obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki smalcu, kotlety smażymy aż się zrumienią z obydwóch stron.
gusia1000
zewa
julcia12437
Ja zawsze robię z mięsem wieprzowym :)
kasienka1987
._jako złoty Ekspert to pewnie lepiej wiesz ode mnie !
Ale po mojemu to z mięsa wieprzowego)
zewa
Nie rozumiem po co ta złośliwość ? Zadałam proste pytanie bo można użyć różnego mięsa. A pytanie jakiego mięsa użyłaś to pytanie proste i wypadałoby po prostu na nie odpowiedzieć skoro rodzaj mięsa nie jest podany w składnikach, Stad było moje pytanie. No chyba, że takie pytania Cię obrażają. I nie ma tu nic do rzeczy czy ktoś jest złotym ekspertem czy kuchcikiem. Proste pytanie - prosta odpowiedź i tyle.
Aha i dziękuję za odpowiedź jakiego mięsa użyłaś do tych kotletów.
edytaha
Nie bardzo rozumiem po co to uszczypliwość? Ja najczęściej używam mielonego z indyka, ale wyraźnie piszę to w moich przepisach. Ostatecznie przepis wstawia się dla innych, nie dla siebie (no chyba, że tylko dla punktów).