Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Kotlety wieprzowe duszone w winie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe danie na niedzielny obiad. Uwielbiam ten zapach pieczeni unoszący się w całym domu. Polecam wszystkim!

Kotlety wieprzowe duszone w winie

Składniki:

Kotlety wieprzowe duszone w winie

 

  • 4 kawałki schabu bez kości
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 szklanka mielonego cebula
  • 1 szklanka grzybów, w plasterkach
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1/8 łyżeczki cynamonu
  • 1 szklanka czerwonego wina

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe duszone w winie

Aby przygotować kotlety wieprzowe duszone w winie:

Obtocz schab w oleju, a następnie podsmaż na patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Obsmaż cebulę i pieczarki na złoty kolor. Ponownie połóż na patelni mięso, dodaj pozostałe składniki. Duś pod przykryciem przez godzinę lub dłużej. Smacznego!