Sposób przygotowania:
Kotlety wieprzowe z rozmarynem i szałwią
► MARYNATA : wymieszać miód z musztardą. Tą mieszanką wysmarować kotlety o temperaturze pokojowej i doprawić pieprzem i solą.
► Na patelni na rozgrzanym klarowanym maśle (50 g.), smażyć kotlety po 3 minuty z jednej i drugiej strony. Zresetować ciepło, dodać drugą połowę masła (normalne), liście szałwii, gałąski rozmarynu, czosnek i smażyć przez kolejne 5 minut. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 13 minut w 150C / Termoobieg /. do konca.
► Na patelni na rozgrzanym klarowanym maśle (50 g.), smażyć kotlety po 3 minuty z jednej i drugiej strony. Zresetować ciepło, dodać drugą połowę masła (normalne), liście szałwii, gałąski rozmarynu, czosnek i smażyć przez kolejne 5 minut. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 13 minut w 150C / Termoobieg /. do konca.