Sposób przygotowania:
Kotlety wieprzowo wołowe
Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kawałeczki.
Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć razem z wieprzowiną i wołowiną w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przesmażoną cebulę, sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety, lekko spłaszczać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć razem z wieprzowiną i wołowiną w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przesmażoną cebulę, sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety, lekko spłaszczać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.