kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Kotlety wołowo-ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne na drugie danie do ziemniaków i surówki

Kotlety wołowo-ryżowe

Składniki:

Kotlety wołowo-ryżowe

 

  • 60 dag wołowego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wołowo-ryżowe
Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Obrać cebulę i dokładnie posiekać, posiekać również pietruszkę. Podane w przepisie składniki na kotlety bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Przyprawić. Chłodzić w lodówce przez dwie godziny. Następnie ukształtować z nich kotlety wielkości mielonych. Panierować w roztrzepanym jajku z przyprawami i w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony przez ok. 4 minuty.