aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kotlety z boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kotlety mielone z boczku

kotlety z boczku

Składniki:

kotlety z boczku

 

Sposób przygotowania:

kotlety z boczku
Bułkę zalewamy woda i moczymy. Następnie odciskamy i wraz z boczkiem mielimy 2-3 razy przez maszynkę. Jeśli nie mamy bułki, możemy zalaż 2 łyżki czubate bułki tartej 1/4 szklanki mleka. . Dodajemy przyprawy: pieprz, sól i jajko. Formujemy kotlety wielkości tradycyjnych kotletów mielonych i obtaczamy je w bułce tartej. Smazymy na rozgrzanym oleju. Podajemy ciepłe, boczek sprawi, że będą ładnie pachnieć.

Tagi:

jajko tarta jajka