pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety z boczniaka w winnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kapelusze boczniaków robione a'la schabowy

Kotlety z boczniaka w winnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z boczniaka w winnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z boczniaka w winnej panierce
Oczyszczone boczniaki rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa. Rozbite grzyby posypujemy kucharkiem. Do rozbitego jajka wlewamy wino. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. Grzyby najpierw taczamy w mące. Następnie w jajku i bułce tartej. Tak panierowane smażymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron na złoty kolor. Tak przygotowane kotlety można jeść tylko z pieczywem. Smacznego.
Kotlety z boczniaka w winnej panierce
Jajko mieszam z winem i przyprawami
Kotlety z boczniaka w winnej panierce
Kapelusze bocznikaów rozbijamy tłuczkiem i przyprawiam
Kotlety z boczniaka w winnej panierce
Kapelusze maczam w mące jajku i bułce tartej
Kotlety z boczniaka w winnej panierce
Smażę na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Tagi:

jajko tarta jajka