Sposób przygotowania:
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek
Boczniaki pokroić w drobna kosteczkę,cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach,cebule drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i tez zetrzec na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzać olej włożyc grzyby,cukinię i cebulę.Oprószyć solą,pieprzem i przesmażyć do odparowania płyny,od czasu do czasu mieszająć.Odstawić do ostygnięcia. Wszystko przełożyc do misy,dodać natkę,szczypiorek,surowe żółtko i 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze doprawić solą i pieprzem żeby nie było za mdłe.Jesli masa by była za rzadka można dodać więcej bułki tartej. Z masy formować kotleciki,obtaczać w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)
gusia1000