evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Kotlety z boczniaków,cukini i jajek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki wyszły pyszne i delikatne. Kapelusze boczniaków można smażyć,gotować,panierować i marynować.

Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z boczniaków,cukini i jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z boczniaków,cukini i jajek
Boczniaki pokroić w drobna kosteczkę,cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach,cebule drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i tez zetrzec na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzać olej włożyc grzyby,cukinię i cebulę.Oprószyć solą,pieprzem i przesmażyć do odparowania płyny,od czasu do czasu mieszająć.Odstawić do ostygnięcia. Wszystko przełożyc do misy,dodać natkę,szczypiorek,surowe żółtko i 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze doprawić solą i pieprzem żeby nie było za mdłe.Jesli masa by była za rzadka można dodać więcej bułki tartej. Z masy formować kotleciki,obtaczać w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek
Etap 1 tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania

Tagi:

tarta cukinia