Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Kotlety mielone z boczniaka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kotlety są naprawdę smaczne. Równie dobrze smakują z pieczywem i surówkami.

Kotlety mielone z boczniaka

Składniki:

Kotlety mielone z boczniaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z boczniaka
Bułki namoczyć w mleku. Gdy napęcznieją delikatnie odcisnąć. Grzyby umyć, drobno pokroić, podsmażyć do odparowania wody, przestudzić. Połączyć z mięsem, jajami, odciśniętymi kajzerkami oraz pozostałymi składnikami: sól, pieprz. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Gotowe kotlety podawać możemy z ziemniakami puree, z frytkami, jak również i z ryżem.