Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety z chleba i grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sposób na wykorzystanie czerstwego chleba..

Kotlety z chleba i grzybów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z chleba i grzybów

 

  • 1/2 czerstwego chleba
  • 2 szkl.mleka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 20 dkg grzybów
  • przyprawa do gyrosa
  • sól,pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z chleba i grzybów
Chleb pokroić na kawałki i zalać mlekiem, a następnie odcisnąć. Cebulę pokrojoną w kostkę lekko podsmażyć.Grzyby zalać zimną wodą lekko osoloną i zagotować,następnie odcedzić.Ostudzić, a następnie zmielić przez maszynkę.Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić. W razie potrzeby dodać trochę bułki tartej. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotlety z chleba i grzybów
Kotlety uformowane..gotowe do panierowania.
Kotlety z chleba i grzybów
Kotlety panierowane w bułce tartej..wystarczy już tylko usmazyć..