Sposób przygotowania:
Mintaj pod warzywami
Rybę powoli rozmrozić, delikatnie odcisnąć z wody w ręczniku papierowym (używając kostek, trzeba bardzo uważać, żeby się nie rozpadły).
Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Marchew, pietruszkę i selera obrać, dokładnie opłukać, zetrzeć na dużych oczkach, wrzucić do rondelka na rozgrzane 2 łyżki oleju.
Smażyć przez chwilkę, dodać umytego i pokrojonego w kostkę pora. Smażyć powoli, aż por zmięknie, a następnie dodać zamrożoną fasolkę.
Warzywa podlać wodą, lekko posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy, i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby dodając niewielką ilość wody.
Do miękkich warzyw dodać koncentrat pomidorowy i musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usmażoną rybę włożyć do czystego rondelka, rozłożyć na niej przygotowane warzywa i poddusić wszystko razem około 5 minut.
Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Marchew, pietruszkę i selera obrać, dokładnie opłukać, zetrzeć na dużych oczkach, wrzucić do rondelka na rozgrzane 2 łyżki oleju.
Smażyć przez chwilkę, dodać umytego i pokrojonego w kostkę pora. Smażyć powoli, aż por zmięknie, a następnie dodać zamrożoną fasolkę.
Warzywa podlać wodą, lekko posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy, i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby dodając niewielką ilość wody.
Do miękkich warzyw dodać koncentrat pomidorowy i musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usmażoną rybę włożyć do czystego rondelka, rozłożyć na niej przygotowane warzywa i poddusić wszystko razem około 5 minut.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
zbysiowa
edytaha
Spróbuj Madziu, nam smakowała ta wersja :)