Sposób przygotowania:
Kotlety z cieście orzechowym
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć.
Pokroić na płaty.
Posolić, popieprzyć, posypać delikatnie czosnkiem i płatkami chilli.
Odstawić na 10 minut.
Orzechy dokładnie zmielić na mączkę.
W miseczce wymieszać mąkę z jajkami, zmielonymi orzechami, solą i mlekiem.
Mleka powinno być tyle, aby ciasto miało gęstą konsystencję.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie cieście orzechowym i smażyć na oliwie po około 4 minuty z każdej strony.
Pokroić na płaty.
Posolić, popieprzyć, posypać delikatnie czosnkiem i płatkami chilli.
Odstawić na 10 minut.
Orzechy dokładnie zmielić na mączkę.
W miseczce wymieszać mąkę z jajkami, zmielonymi orzechami, solą i mlekiem.
Mleka powinno być tyle, aby ciasto miało gęstą konsystencję.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie cieście orzechowym i smażyć na oliwie po około 4 minuty z każdej strony.
Anula
Natala1210