Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kotlety z fasoli 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy robiłam pierwszy raz byłam sceptyczna, jednak smak i konsystencja mile mnie zaskoczyły.

Kotlety z fasoli 4

Składniki:

Kotlety z fasoli 4

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z fasoli 4
Fasolę płuczemy i zalewamy ciepłą wodę dzień wcześniej. To skróci nam czas gotowania. Następnego dnia gotujemy do miękkości. Miękkie nasiona odcedzamy, studzimy a następnie miksujemy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko i dokładnie wyrabiamy. Jeszcze na koniec mąka lub otręby i gotowe. Na suchej patelni (kto jada tłuszcz może na tłuszczu) smażymy kotlety. Postępujemy dokładnie tak samo jak z najzwyklejszymi kotletami mielonymi. Do rondelka wylewamy pomidory i lekko je kroimy lub traktujemy tłuczkiem do ziemniaków. To skróci ich czas gotowania. Doprawiamy pierzem i solą, tak powstałym sosem polewamy gorące kotlety. Jeszcze odrobina natki i...smacznego.:)