caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kotlety z grochu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kotlety nie zawsze muszą być z mięsa

Kotlety z grochu

Składniki:

Kotlety z grochu

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z grochu
Groch przebrac, opłukac zalać wodą i odstawić na noc. Namoczony groch ugotować, odcedzic i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa. Cebulę obrać, posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać do grochu. Dodać jajo, przyprawy i mieszając dodawać stopniowo tartą bułkę do momentu aż masa będzie miała taką konsystencję jak na kotlety mielone. Formować owalne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.