Sposób przygotowania:
kotlety z grzybów
grzyby oczyścić i pokroić. cebule posiekać w drobna kostkę
i zeszklić. następnie dodać grzyby i dusić na małym ogniu przez 20 minut często mieszając. uduszone grzyby dokładnie zmiksować. ostatni raz doprawić do smaku. dodać roztrzepane jaja i wymieszać. z masy formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej. smażyć na rozgrzanym tłuszczu .
podawać cieple posypane natka z pietruszki.
i zeszklić. następnie dodać grzyby i dusić na małym ogniu przez 20 minut często mieszając. uduszone grzyby dokładnie zmiksować. ostatni raz doprawić do smaku. dodać roztrzepane jaja i wymieszać. z masy formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej. smażyć na rozgrzanym tłuszczu .
podawać cieple posypane natka z pietruszki.