Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety z jajek

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

6 jajek ugotować na twardo i obrać ze skorupek, przepuścić przez maszynkę. Bułkę

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
6 jajek ugotować na twardo i obrać ze skorupek, przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, dodać do masy razem z surowym jajkiem i drobno posiekanym koperkiem. Masę przyprawić do smaku i wymieszać. Formować małe, okrągłe kotleciki i obtaczać je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu unikając rumienienia. Kotleciki można podawać na gorąco, ale są również bardzo smaczne na zimno.

Tagi:

jajko tarta jajka