dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety z kaszy podaje się na ciepło z dodatkiem sosów i surówek.

Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej
Grzyby zalewamy wodę i zostawiamy namoczone przez całą noc. Następnie zagotowujemy, odcedzamy i kroimy w niewielką kostkę. Kaszę gotujemy na sypko. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni. Do kaszy dodajemy cebulę, grzyby, jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Smacznego.