Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek
1. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy umyte i pokrojone drobno pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. W misce umieszczamy kaszę, ostudzone pieczarki z cebulą.
5. Dodajemy jajka, starty ser żółty oraz bułkę tartą.
6. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany szczypiorek, tymianek, czosnek oraz sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie.
7. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż do zrumienienia.
2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy umyte i pokrojone drobno pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. W misce umieszczamy kaszę, ostudzone pieczarki z cebulą.
5. Dodajemy jajka, starty ser żółty oraz bułkę tartą.
6. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany szczypiorek, tymianek, czosnek oraz sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie.
7. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż do zrumienienia.