dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety z kaszy gryczanej z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka i smaczna kolacja.

Kotlety z kaszy gryczanej z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej z serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki kroimy w drobne plasterki. Następnie przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy do kaszy. Dodajemy około 2 łyż natki pietruszki (ja dałam suszoną), szczyptę tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Wbijamy jajko i wsypujemy starty ser. Dokładnie wyrabiamy masę. Jeśli jest zbyt rzadka to dodajemy odrobinę bułki tartej. Z masy formujemy zgrabne kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszcz z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Oczyszczoną cebulę i grzyby kroimy w drobne części.
Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Posiekaną cebulę i pieczarki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Do ugotowanje kaszy dodajemy ser i pozostałe składniki.
Kotlety z kaszy gryczanej z serem
Z masy formujemy zgrabne kotlety, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu.