Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy pęczak
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Jeszcze letnią kaszę mielimy maszynką. Cebulę obieramy i drobno siekamy . Ogórki kiszone też siekamy drobno. Do wystudzonej i pomielonej kaszy dodajemy cebulę, ogórki kiszone,koperek,dodajemy przyprawy wbijamy jajko i bułkę tartą wyrabiamy masę.Najlepiej masę przygotować trochę wcześniej aby smaki się przegryzły.Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej smażymy na oleju z dwóch stron. Podajemy na ciepło do obiadu ale są tez pyszne na zimno. POLECAM !!!
Bo
Pysznie :)))))
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko niestety były bo już zjedzone a mąż powiedział ze za jakiś czas mogę je znowu zrobić
gusia1000
Gosia85