SUPERPRZEPIS

Kotlety z mięsa i kaszy.

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Kotlety z mięsa i kaszy. Więcej zdjęć (5)

Tanie i bardzo smaczne danie, idealny sposób na przemycenie kaszy.

Składniki:

Kotlety z mięsa i kaszy.

 

  • 30 dag gotowanego mięsa (najlepiej z rosołu, ale może być dowolne)
  • 2 woreczki po 100g kaszy jęczmiennej (może być z warzywami)
  • 2 jaja
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • przyprawy:
  • vegeta
  • przyprawa do kotletów mielonych
  • sól

Sposób przygotowania:

Kotlety z mięsa i kaszy.
Kaszę ugotować w posolonej wodzie i wystudzić. Mięso zmielić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Do zmielonego mięsa dodać kaszę, jaja i zeszkloną cebulę, przyprawić vegetą i przyprawą do kotletów i całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety i obtaczać je w tartej bułce, smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem i surówką.
Kotlety z mięsa i kaszy.
Do zmielonego mięsa dodać kaszę, jaja i zeszkloną cebulę, przyprawić vegetą i przyprawą do kotletów
Kotlety z mięsa i kaszy.
Wszystkie składniki wymieszać na jednolita mase i uformować z niej kotlety
Kotlety z mięsa i kaszy.
Uformowane kotlety obtoczyć dokładnie w tartej bułce
Kotlety z mięsa i kaszy.
Gotowe kotlety usmażyć z obu stron na złoty kolor, podawać na ciepło