Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kotlety z mięsa mielonego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z mięsa mielonego podawać z ziemniakami i surówką.

Kotlety z mięsa mielonego

Składniki:

Kotlety z mięsa mielonego

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowo - wieprzowego,
  • 1 jajko,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • olej do smażenia,
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego Galeo.

Sposób przygotowania:

Kotlety z mięsa mielonego
Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju. Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso, jajko, cebulę i odciśniętą bułkę wymieszać, dodać przyprawę do mięsa mielonego i sól do smaku. Całość dokładnie wyrobić. Następnie formować kotlety i obtaczać je w tartej bułce. Smażyć na oleju z obu stron.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl