Sposób przygotowania:
Kotlety z mięsa mielonego
Cebule obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do ugotowanego ryżu dodać mięso i wymieszaj. Następnie dodaj zeszkloną cebulkę , jajko i wymieszać . Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić przyprawami. Z masy formować nieduże kotlety i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron.
![Kotlety z mięsa mielonego Kotlety z mięsa mielonego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-miesa-mielonego-286587.jpg)
![Kotlety z mięsa mielonego Kotlety z mięsa mielonego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-miesa-mielonego-286588.jpg)
![Kotlety z mięsa mielonego Kotlety z mięsa mielonego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-miesa-mielonego-286589.jpg)
![Kotlety z mięsa mielonego Kotlety z mięsa mielonego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-miesa-mielonego-286590.jpg)