Sposób przygotowania:
Rolada z mięsa mielonego
Połowę cebuli zwykłej i czerwonej kroimy w drobną kostkę. Mięso wyrabiamy z jajkiem, pokrojoną cebulą i jajkiem tak jak na kotlety. Do zagęszczania dodajemy bułkę tartą, tyle ile to potrzebne, ja dodałam jakies 3 łyzki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki. Połówkę cebuli kroimy na kawałki i kiełbasę wzdłóż na 4 części. Na początku płata mięsnego układamy plasterki sera, ogórki, kawałki cebuli i kiełbasy i zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy do ziemniaków, ryżu czy makaronu.