Sposób przygotowania:
Kotlety z miruny.
Płaty ryby należy wcześniej rozmrozić (można użyć świeżej, ale będzie to większy problem), gdy ryba się rozmrozi należy ją zmielić. Tak zmieloną rybę przekładamy do miski, następnie wbijamy 2 całe jajka, wsypujemy pół łyżeczki soli, całość oprószamy pieprzem, dosypujemy pół łyżeczki Vegety, wsypujemy 3 łyżki stołowe bułki tartej, dodajemy posiekany drobno koperek. Masę rybną należy bardzo dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Z masy rybnej formujemy kotlety, następnie obtaczamy je w bułce tartej. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Takie kotlety pasują zarówno do ziemniaków jak i do dań z ryżu.
Smacznego :)
Smacznego :)
msewka