Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kotlety z morskiej ryby

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podajemy z ziemniakami,frytkami lub ryzem oraz ogorkiem kiszonym albo pikantna surowka.

Kotlety z morskiej ryby

Składniki:

Kotlety z morskiej ryby

 

  • 75 dag filetow z morskiej ryby(mintaj,morszczuk,dorsz)
  • cebula
  • pol szklanki bulki tartej
  • 2 jaja
  • 2 zoltka
  • lyzka maki
  • olej
  • so
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z morskiej ryby
Cebule drobno posiekac i udusic na lyzce oleju.Filety z ryby pokroic,zemlec w maszynce do miesa wraz z cebula.Dodac jajo,2 zoltka,sol,pieprz i 3/4 bulki tartej,dobrze wymieszac.Z otrzymanej masy formowac niewielkie owalne kotlety.Panierowac je w mace,rozkloconym z woda drugim jaju i pozostalej bulce tartej.Smazyc na oleju,rumieniac z obu stron.

Tagi:

ryba ryby tarta mak