Sposób przygotowania:
Kotlety z pieczarkami i serem
1. Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy. Lekko solimy i pieprzymy.
2. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy w razie potrzeby i rozbijamy na kotlety. Posypujemy solą i pieprzem, otaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, aż się zarumienia.
3. Po usmażeniu na kotleta kładziemy porcję usmażonych pieczarek i przykrywamy je plastrem sera.
4. Wstawiamy je na kilka minut do nagrzanego piekarnika lub kuchenki mikrofalowej, tak żeby ser się rozpuścił.
Podajemy ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i ogórkami korniszonymi.
2. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy w razie potrzeby i rozbijamy na kotlety. Posypujemy solą i pieprzem, otaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, aż się zarumienia.
3. Po usmażeniu na kotleta kładziemy porcję usmażonych pieczarek i przykrywamy je plastrem sera.
4. Wstawiamy je na kilka minut do nagrzanego piekarnika lub kuchenki mikrofalowej, tak żeby ser się rozpuścił.
Podajemy ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i ogórkami korniszonymi.