haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Kotlety z pieczarkami i szparagami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne, eleganckie i proste rozwiązanie podania kotleta drobiowego.

Kotlety z pieczarkami i szparagami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z pieczarkami i szparagami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pieczarkami i szparagami
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i dusić ok 10 min pod przykryciem. Piersi umyć, rozbić obtoczyć w jaju i bułce i usmażyć na oleju na złoty kolor. Zmniejszyć ogień pod patelnią, na wierzch każdego kotleta położyć 1/3 pieczarek, na to ułożyć 1/3 słoika szparagów i położyć plaster sera, posypać pieprzem i przykryć pokrywką. Smażyć dalej na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.
Kotlety z pieczarkami i szparagami
Etap 1
Kotlety z pieczarkami i szparagami
Etap 2