Sposób przygotowania:
Siekany kotlet z piersi kurczaka
Bułkę kajzerkę namoczyć w miseczce z wodą, a gdy rozmięknie od wody odcisnąć z niej nadmiar płynu. Opłukanego i osuszonego kurczaka pokroić na nieduże kawałki. W misce umieścić pokrojoną pierś, odciśniętą bułkę oraz żółtko jaja i 1 łyżeczkę margaryny do smarowania pieczywa. Umieszczone w misce składniki posolić oraz doprawić pieprzem, słodką mieloną papryką oraz tymiankiem i ręcznie wymieszać. Białko jajka ubić na pianę za pomocą miksera. Delikatnie wmieszać ubitą pianę do połączonych w misce z kurczakiem składników. Z gotowej masy formować średniej wielkości kotlety, które następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na niedużym płomieniu z obu stron.
![Siekany kotlet z piersi kurczaka Siekany kotlet z piersi kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/siekany-kotlet-z-piersi-kurczaka-296818.jpg)
![Siekany kotlet z piersi kurczaka Siekany kotlet z piersi kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/siekany-kotlet-z-piersi-kurczaka-296819.jpg)
![Siekany kotlet z piersi kurczaka Siekany kotlet z piersi kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/siekany-kotlet-z-piersi-kurczaka-296820.jpg)
![Siekany kotlet z piersi kurczaka Siekany kotlet z piersi kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/siekany-kotlet-z-piersi-kurczaka-296821.jpg)