kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kotlety z ryżu i grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryż opłukać i sparzyć wrzątkiem na sicie. Grzyby ugotować. Ryż zalać wywarem z grzybów i ugotować na sypko.

Kotlety z ryżu i grzybów

Składniki:

Kotlety z ryżu i grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryżu i grzybów
Ryż opłukać i sparzyć wrzątkiem na sicie. Grzyby ugotować. Ryż zalać wywarem z grzybów i ugotować na sypko. Gdy ostygnie - dodać posiekane grzyby, przesmażoną cebulę, jaja i przyprawy - dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, otaczać je w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówkami lub polane sosem.

Tagi:

ryż tarta grzyby