eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1793]

Kotlety z selera Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Selerowe kotlety z dodatkiem sera i wędliny.

Kotlety z selera Eli

Składniki:

Kotlety z selera Eli

 

  • 8 plastrów selera-grubość 1/2 cm
  • 8 plastrów sera salami-grubość 3 mm
  • 4 plastry wędliny okrągłej(ja dałam kiełbasę żywiecką)
  • mąka pszenna
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety z selera Eli
Plastry selera zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry selera rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki selera położyć po plastrze sera salami,plastrze wędliny,plastrze sera salami,przykryć resztą selera i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!