Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kotlety z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Połączenie mięsa z żółtym serem i pieczarkami. Łatwe i smaczne.

Kotlety z serem i pieczarkami

Składniki:

Kotlety z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z serem i pieczarkami
Kotlety z karkówki delikatnie rozbić przez folię spożywczą,ale nie za cienko.Natrzeć solą,pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Obłożyć pokrojoną w plasterki cebulą i pozostawić w lodówce na 2-3 godziny.Po tym czasie usunąć cebulę.Mięso usmażyć na gorącym smalcu.Na osobnej patelni usmażyć na oleju umyte,osuszone i pokrojone w plastry pieczarki.W trakcie smażenia doprawić solą i pieprzem.Gdy mięso jest już miękkie,na każdym kotlecie położyć plaster żółtego sera,przykryć pokrywką i trzymać na małym ogniu,aż ser się roztopi.Wyłożyć na półmisek.Na każdym kotlecie położyć usmażone pieczarki.Wspaniale smakuje z frytkami lub ziemniakami.

Tagi:

sery ser