Sposób przygotowania:
Kotlety z sosem jogurtowym
Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie (18 minut). Pomidory oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w dużą kostkę. Zieleninę umyć, kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę posiekać szać z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki odcedzić, zalać zimną wodą, obrać, pokroić na małe kawałki. Dwie łyżki oleju rozgrzać na patelni. Podsmażyć ziemniaki, od czasu do czasu je odwracając (8 minut). Po pięciu minutach dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Resztę oleju mocno rozgrzać na drugiej patelni, usmażyć schab (z każdej strony po 3-4 minuty). Pomidory dodać do ziemniaków, krótko podsmażyć. Mięso podawać z warzywami i sosem jogurtowym. Udekorować zieleniną, ewentualnie posypać pieprzem.
Babciagramolka
Piszesz o umyciu ziemniaków i ugotowaniu ich w osolonej wodzie , a potem każesz te ziemniaki obrać . Czyli , że były gotowane w mundurkach ? Moze warto o tym wspomnieć na początku ? I po co ziemniaki w mundurkach gotować w osolonej wodzie ?
Jak myślisz 8 dag ziemniaków to ile jest 1 czy 2 ziemniaki ? Do 4 kotletów schabowych ? Chyba cos z wagą ziemniaków nie tak .
Pomysł na obiad ogólnie ciekawy- przepis spisany tragicznie
blagro1