wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Kotlety z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety nie zawsze muszą być z mięsa.

Kotlety z tofu

Składniki:

Kotlety z tofu

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z tofu
Tofu rozgnieść aż zrobi się miękki, potem dodać por pokrojony w talarki

, marchewkę starta na drobnej tarce, sok z cytryny, i natkę pietruszki , sos sojowy i świeżo zmiażdżony czosnek. Wymieszać, przyprawić do smaku. Z masy formować kotleciki i piec 30 minut na natłuszczonej blasze w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Kotleciki powinny mieć chrupiącą skórkę. Podawać na ciepło.

Tagi:

sosy tofu ser