Sposób przygotowania:
Kotlety z tofu
Tofu rozgnieść aż zrobi się miękki, potem dodać por pokrojony w talarki
, marchewkę starta na drobnej tarce, sok z cytryny, i natkę pietruszki , sos sojowy i świeżo zmiażdżony czosnek. Wymieszać, przyprawić do smaku. Z masy formować kotleciki i piec 30 minut na natłuszczonej blasze w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Kotleciki powinny mieć chrupiącą skórkę. Podawać na ciepło.
, marchewkę starta na drobnej tarce, sok z cytryny, i natkę pietruszki , sos sojowy i świeżo zmiażdżony czosnek. Wymieszać, przyprawić do smaku. Z masy formować kotleciki i piec 30 minut na natłuszczonej blasze w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Kotleciki powinny mieć chrupiącą skórkę. Podawać na ciepło.