iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Kotlety z udek kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Niby tylko udka, ale smakują wybornie i inaczej.

Kotlety z udek kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z udek kurczaka

 

  • 5 gór z udek kurczaka
  • przyprawa do drobiu
  • tymianek
  • 5 pieczarek
  • 1\2 czerwonej cebuli
  • 5 plastrów żółtego sera

Sposób przygotowania:

Kotlety z udek kurczaka
Z mięsa usunąć ostrożnie kości i delikatnie rozbić, posypać przyprawą do drobiu i niewielką ilością tymianku. Patelnie z grubym dnem dobrze rozgrzać i ułożyć na niej mięso, przykryć pokrywką i udusić do miękkości pod koniec odkryć pokrywkę i pozwolić się mięsu zarumienić, na rumiane mięso ułożyć cieniutkie plasterki pieczarek i kilka piórek cebuli, przykryć to grubym plastrem żółtego sera i jeszcze raz przykryć pokrywką na kilka minut.
Kotlety z udek kurczaka
Z mięsa ostrożnie usunąć kości i rozbić delikatnie
Kotlety z udek kurczaka
Na posmażone mięso ułożyć pieczarki, cebulę i ser