Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kotlety zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety z piersi kurczaka zapiekane z pieczarkami i serem.

Kotlety zapiekane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety zapiekane
Każdą pierś z kurczaka podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Każdą porcję mięsa oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanych jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Panierkę lekko docisnąć. Kotlety w panierce smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Pokrojone w plasterki pieczarki usmażyć na oleju. Jak płyn z grzybów odparuje, doprawić je do smaku solą i pieprzem. Ser pokroić w niezbyt grube paski. Usmażone kotlety ułożyć na blasze. Na nich rozłożyć usmażone pieczarki, a na wierzchu kawałki sera. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę z kotletami włożyć do piekarnika. Zapiekać kilka minut, aż ser się roztopi.
Kotlety zapiekane
Usmażone na rumiano kotlety w panierce ułożone na blasze.
Kotlety zapiekane
Pokrojone w plasterki pieczarki usmażone na oleju.
Kotlety zapiekane
Usmażone pieczarki i kawałki sera rozłożone na kotletach.