Sposób przygotowania:
Kotlety zapiekane z pieczarkami i serem
Pokrojone pieczarki duszę na masełku, następnie dolewam kilka łyżek śmietany. Mięso (zwykle używam drobiowego) rozbijam na kotlety, panieruję w jajku z vegetą i bułce tartej. Oczywiście smakosze bardziej wyrazistych smaków mogą najpierw posypać przyprawą do mięs. Pieczarki obieram, kroję drobno i duszę na masełku. Opanierowane w jajku i bułce tartej kotlety rozkładam na blasze wyłożonej folią aluminiową (lekko posmarowaną oliwą) i nakładam "sos" pieczarkowo-śmietanowy. Można też zapiekać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zapiekam w 200st ok. 20minut. Następnie na każdy kotlet nakładam plasterek sera i wkładam jeszcze na chwilę do piekarnika aż ser zacznie się rozpuszczać smile Gwarantuję, że smakują tak, jakby były usmażone. Polecam!